Kiropraktorn kan hjälpa dig med
- Smärta och värk i muskler och leder
- Ryggskott
- Nackspärr
- Tennis/Golfarmbåge
- Whiplashskada
- Domningar/stickningar i armar, höfter och ben
- Spänningar i muskulatur
- Molande ryggvärk
- Ischias
- Huvudvärk
- Musarm
- Samt mycker mer…
En vanlig behandling
Ni kommer börja med att prata lite, du som patient få berätta vad du vill ha hjälp med. Kiropraktorn kommer ställa lite följdfrågor för att få en helhetsbild av dig och din kropp.
Sen kommer undersökningen. Ni kommer göra lite tester och rörelser som hjälper kiropraktorn isolera orsaken till din besvär
När kiropraktorn tror sig veta vad som behöver göras kommer du behandlas. Beroende på vad din kropp behöver kommer kiropraktor behandla efter det men ofta är det en kombination av HVLA-manipulation (knak och brak) oh mjukdelsbehandling.
När behandlingen är klar går kiropraktorn igenom ev rehabilitering med dig så väl som inbokning av återbesök vid behov.
Vanliga frågor
Vad är knaket?
-Knaket är en tryckutjämning i leden. Det är gasblåsor i ledvätskan som brister. Det är alltså inget som flyttas eller går sönder. Det är lite som när man trycker bubbelplast!
Gör det ont?
-De flesta patienter tycker inte att det gör ont, snarare tvärt om. Men om det är väldigt irriterat och ömt kan det göra ont. Kiropraktorn försöker dock göra sitt bästa för att det inte ska göra för ont i dessa lägen.
Vad är det för skillnad på Kiropraktor och Naprapat?
-Det är väldigt liten till ingen skillnad på kiropraktor och naprapat. Vad som skiljer sig är mer mellan olika terapeuter. Naprapatin föddes ur kiropraktiken från en tid när man inte jobbade lika mkt med mjukdelar som kiropraktor. Men med tiden har de båda yrkesgrupperna utvecklats sida vid sida. Det viktigaste för dig som patient är att du hittar någon som du trivs med och har förtroende för!
Är det bara knak och brak och få gå hem?
-Nej! Det är egentligen den minsta delen av en behandling. Det är mycket prat och rörelsetester innan behandling och sedan ofta diskussion och genomgång av rehabilitering.
Hur lång är utbildningen?
-Utbildningen är 5 år och sedan är det ytterligare ett års AT-tjänst för att man ska få sitt legitimation. Sedan går vi kurser med jämna mellanrum för att utveckla vår kompetens.
Jobbar ni bara med ryggen?
-Nej, vi jobbar med hela kroppen som rörelseorgan. Har du besvär med fötter, knän, händer, armbågar etc tittar vi på det och utreder vad som kan vara orsaken till dina besvär.
Hur avbokar jag min tid?
-Vid avbokning av tid skickar ni ett mail med namn och tid till info@vkk.nu så avbokar vi dig. Du kommer få en bekräftelse på avbokning i din mailkorg. Observera att det måste ske 24h innan din bokade tid, annars debiteras du fullt.